Friday 19 October 2012

Revedere (partea a doua)

Bună seara,

Azi a fost o zi scurtă din punct de vedere al interpretării. Am avut un singur curs (unul și bun). Eu am ales să mă menajez și să las pe altele mai odihnite să meargă în cabină. Am reușit în sfârșit să gătesc melcișori (cornetti în italiană) cu zahăr și nucă. După o săptămână lungă, se cerea o răsplată pe măsură.

Am profitat de timpul liber pentru a mă întâlni cu prietena mea pentru a doua oară, înainte de-a-și lua zborul spre țările (mai) calde.

Mâine urmează o altă întâlnire, cu un prieten și fost coleg. Abia aștept. Între timp, voi lucra la un proiect de traducere pe termen lung, voi citi ceva teorie și mă voi pregăti pentru săptămâna a patra. După întâlnire voi pleca acasă acasă, unde mă așteaptă tocăniță de pui cu mămăligă, salam de biscuiți, conopidă cu maioneză și alte bunătăți. Și mai grozav e că mă voi putea juca cel puțin o oră cu nepoțelul meu și voi putea să petrec un scurt timp cu ai mei, să prind puteri (așa cum prindea Anteu puteri când atingea pământul, așa mă reîncarc eu când sunt la mine, în spațiul meu magic).

Am făcut gargară cu apă caldă și sare. Tusea mea s-a schimbat, acum mă doare gâtul, dar mă pot opri din tușit. E productivă acum. Sau expectorantă. Totuna. Trebuie să găsesc niște sirop de pătlagină, preferatul meu de când eram mică. Eu și bronșitele avem o relație de lungă durată, dar simt că e nevoie să ne despărțim, măcar o iarnă.

Fără discurs azi, voi posta unul mâine seară, după ce despachetez.

Somnic ușor!



2 comments:

  1. Este sirop de patlagina la Casa Bio, pe langa CCS. Doesn't do much for me, though, tusesc de numa'

    ReplyDelete
  2. Mulțumesc, Sigrid. Am notat: trec pe-acolo dacă nu găsesc acasă. De obicei nu recurg la siropuri, trebuie un anumit grad de disperare. Gâtlejul meu e oarecum „dat cu șmirghel”, așa că mă aștept să mă ajute niște sirop dulce și bun.

    ReplyDelete